Penttilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Penttilä

Penttilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 600:s suomalainen on Penttilä.

Penttilöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3452 max

v. 2014 3539

v. 2015 3532

v. 2016 3530

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Penttilä on noin sijalla 200.

Penttilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Penttilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Penttilä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Penttilä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Penttilä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 164 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Penttilöitä on 3 530.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Penttilöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 270 Penttilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Penttilöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (15 vainajaa), Vehkalahti (12) sekä Oulu (12). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Penttilä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 190.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Penttilä tai Penttilän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Penttilä

Penttilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Penttilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 307 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Penttilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Penttilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Penttilä, Penttilägränden, Penttilän Hovi, Penttilänaukio, Penttilänkatu, Penttilänkuja, Penttilänpolku, Penttilänraitti, Penttiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Penttilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Penttilät ulkomailla

Ruotsissa Penttilä oli 98 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 188 henkeä, joiden sukunimi oli PENTTILA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 18 henkeä, joiden sukunimi oli PENTTILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пенттиля ("Penttilja") tarkoittaa nimeä Penttilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Penttila tai Penttilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pentti Penttilä tai Penni Penttilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Penttilä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: penttila.com, penttila.eu, penttila.fi, penttila.info, penttila.net, penttila.org, penttilat.fi, penttila.name, penttilat.com, penttilat.eu, penttilat.info, penttilat.name, penttilat.net, penttilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Penttilä i Finland. Surname Penttilä in Finland.

©Tuomas Salste