Peräinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Peräinen

Peräinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Peräisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 61 max

v. 2014 65

v. 2015 66

v. 2016 67

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peräinen on noin sijalla 9 100.

Peräinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Peräinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Peräinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Peräinen

Peräinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Peräinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Peräinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Peräinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peräisentie, Peräistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Peräinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Peräiset ulkomailla

Ruotsissa Peräinen oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перяйнен ("Perjainen") tarkoittaa nimeä Peräinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peräin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Peräinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Perainen tai Peraeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Peräinen tai Perla Peräinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Peräinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: perainen.com, perainen.eu, perainen.fi, perainen.info, perainen.name, perainen.net, perainen.org, peraiset.com, peraiset.eu, peraiset.fi, peraiset.info, peraiset.name, peraiset.net, peraiset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Peräinen i Finland. Surname Peräinen in Finland.

©Tuomas Salste