Peräkasari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Peräkasari

Peräkasari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Peräkasarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 82

v. 2015 79

v. 2016 81

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peräkasari on noin sijalla 7 800.

Peräkasari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Peräkasari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Peräkasari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Peräkasari-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Peräkasari-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перякасари ("Perjakasari") tarkoittaa nimeä Peräkasari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peräcasarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Peräkasari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Perakasari tai Peraekasari, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Peräkasari tai Perla Peräkasari.

Samankaltaisia nimiä kuin Peräkasari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Peräkasari i Finland. Surname Peräkasari in Finland.

©Tuomas Salste