Peräkorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Peräkorpi

Peräkorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Peräkorpien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 103 max

v. 2014 79

v. 2015 78

v. 2016 76

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peräkorpi on noin sijalla 8 200.

Peräkorpi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Peräkorpi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Peräkorpi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1921

Peräkorpia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Peräkorven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Peräkorpien yleisin asuinpaikka oli Honkajoki (3 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Peräkorpi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1971–1999
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Peräkorpi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Peräkorpi

Peräkorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Peräkorpi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 88 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Peräkorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Peräkorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peräkorpivägen, Peräkorvenkatu, Peräkorvenkuja, Peräkorventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Peräkorpi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перякорпи ("Perjakorpi") tarkoittaa nimeä Peräkorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peräcorpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Peräkorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Perakorpi tai Peraekorpi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Peräkorpi tai Perla Peräkorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Peräkorpi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: perakorpi.com, perakorpi.fi, perakorpi.eu, perakorpi.info, perakorpi.name, perakorpi.net, perakorpi.org, perakorvet.com, perakorvet.eu, perakorvet.fi, perakorvet.info, perakorvet.name, perakorvet.net, perakorvet.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Peräkorpi i Finland. Surname Peräkorpi in Finland.

©Tuomas Salste