Perälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Perälä

Perälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 700:s suomalainen on Perälä.

Perälöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3098 max

v. 2014 3294

v. 2015 3282

v. 2016 3268

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perälä on noin sijalla 250.

Perälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Perälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Perälä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Perälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Perälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 653 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Perälöitä on 3 268.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1937

Perälöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 214 Perälän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Perälöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lapua (26 vainajaa), Kauhajoki (14) sekä Teuva (8). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Perälä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 140.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1905–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Perälä tai Perälän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Perälä

Perälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Perälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 505 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Perälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Perälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Perälä, Perälägatan, Perälägränden, Perälän peltotie, Perälän puistopolku, Perälänkatu, Perälänkuja, Perälänmutka, Perälänpolku, Perälänraitti, Peräläntaival, Peräläntie, Perälävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Perälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Perälät ulkomailla

Ruotsissa Perälä oli 160 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 60 henkeä, joiden sukunimi oli PERALA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 427 henkeä, joiden sukunimi oli PERALA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli PERALA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перяля ("Perjalja") tarkoittaa nimeä Perälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Perala tai Peraelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Perälä tai Perla Perälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Perälä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: perala.com, perala.fi, perala.net, perala.org, perala.eu, perala.info, perala.name, peralat.com, peralat.eu, peralat.fi, peralat.info, peralat.name, peralat.net, peralat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Perälä i Finland. Surname Perälä in Finland.

©Tuomas Salste