Peräniitty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Peräniitty

Peräniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Peräniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 26

v. 2017 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peräniitty on noin sijalla 19 000.

Peräniitty-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Peräniitty

Peräniitty (paikannimi)Katuosoitteissa

Peräniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peräniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Peräniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peräniitynkatu, Peräniitynkuja, Peräniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перянийттю ("Perjanijttju") tarkoittaa nimeä Peräniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peränijttÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Peräniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Peraniitty tai Peraeniitty, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Peräniitty tai Pernilla Peräniitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Peräniitty

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Peräniitty, Finland.

©Tuomas Salste