Perheentupa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Perheentupa

Perheentupa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Perheentupien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perheentupa on noin sijalla 13 000.

Perheentupa-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Perheentupa on melko pitkä nimi.

Perheentupa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Perheentupa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1927–1933
Lakanneet yritykset
perust. 1954–1956

Sana Perheentupa tai Perheentuvat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Perheentupa

Perheentupa (paikannimi)Katuosoitteissa

Perheentupa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Perheentupa jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Perheentupa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Perheentuvantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Perheentupa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перхеэнтупа tarkoittaa nimeä Perheentupa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Perhendupa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Perheentupa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Perheentupa tai Perla Perheentupa.

Samankaltaisia nimiä kuin Perheentupa

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Perheentupa i Finland. Surname Perheentupa in Finland.

©Tuomas Salste