Perhonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Perhonen

Perhonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Perhosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 71 max

v. 2014 70

v. 2015 71

v. 2016 68

v. 2017 69

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perhonen on noin sijalla 8 900.

Perhonen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Perhosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Perhosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Perhonen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Perhonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Perhosenkatu, Perhosenkierto, Perhosenpolku, Perhosentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Perhoset ulkomailla

Ruotsissa Perhonen oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перхонен tarkoittaa nimeä Perhonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Perhoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Perhonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Perhonen tai Pernilla Perhonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Perhonen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Perhonen, Finland.

©Tuomas Salste