Perhonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Perhonen

Perhonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Perhosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 71 max

v. 2014 70

v. 2015 71

v. 2016 69

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perhonen on noin sijalla 8 900.

Perhonen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Perhonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Perhonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Perhosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Perhosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1982–2003
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Perhonen, Perhosen tai Perhoset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Perhonen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Perhonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Perhosenkatu, Perhosenkierto, Perhosenpolku, Perhosentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Perhoset ulkomailla

Ruotsissa Perhonen oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перхонен tarkoittaa nimeä Perhonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Perhoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Perhonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Perhonen tai Perla Perhonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Perhonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: perhonen.com, perhonen.eu, perhonen.fi, perhoset.com, perhoset.fi, perhonen.info, perhonen.name, perhonen.net, perhonen.org, perhoset.eu, perhoset.info, perhoset.name, perhoset.net, perhoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Perhonen i Finland. Surname Perhonen in Finland.

©Tuomas Salste