Perttu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Perttu

Perttu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Perttujen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 218 max

v. 2014 321

v. 2015 325

v. 2016 326

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perttu on noin sijalla 2 500.

Perttu on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Perttu ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Perttuja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Pertun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Perttujen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pudasjärvi (4 vainajaa) sekä Isokyrö (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Perttu, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1937
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Perttu tai Pertun esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Perttu

Perttu (paikannimi)Katuosoitteissa

Perttu on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Perttu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Perttu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pertunkatu, Pertunkuja, Pertunmaantie, Pertuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Perttu-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Perttu

Perttu on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Perttu oli yhtenä etunimenä 2 931 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 000:s mies oli etunimeltään Perttu. Juuri etunimenä Perttu onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 326 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (2 380 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (551).

Pertut ulkomailla

Ruotsissa Perttu oli 94 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пертту tarkoittaa nimeä Perttu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Perttuli Perttu tai Pertta Perttu.

Samankaltaisia nimiä kuin Perttu

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: perttu.eu, perttu.fi, perttu.info, perttu.net, pertut.com, pertut.net, pertut.org, perttu.com, perttu.name, perttu.org, pertut.eu, pertut.fi, pertut.info, pertut.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Perttu i Finland. Surname Perttu in Finland.

©Tuomas Salste