Pesälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pesälä

Pesälä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pesälä-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 120 max

v. 2014 183

v. 2015 184

v. 2016 188

v. 2017 194

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pesälä on noin sijalla 3 900.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pesälä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pesälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pesälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 71 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pesälä-nimisiä on 194.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pesälä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Pesälän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pesälä

Pesälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pesälä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pesälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pesälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pesäläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Песяля ("Pesjalja") tarkoittaa nimeä Pesälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Pesala tai Pesaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pessi Pesälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Pesälä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pesälä, Finland.

©Tuomas Salste