Pesola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pesola

Pesola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Pesola.

Pesoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 573 max

v. 2014 768

v. 2015 765

v. 2016 761

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pesola on noin sijalla 1 200.

Pesola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pesola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pesola on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Pesola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pesola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 94 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pesoloita on 761.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Pesoloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 36 Pesolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pesoloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Reisjärvi (10 vainajaa), Kannus (3), Kaustinen (3) sekä Muhos (3). Lähes kaikki asuivat Pohjois- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pesola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 24.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2000

Sana Pesola tai Pesolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pesola

Pesola (paikannimi)Katuosoitteissa

Pesola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 60 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pesola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pesola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pesolagatan, Pesolagränden, Pesolankatu, Pesolankuja, Pesolanpolku, Pesolantie, Pesolastigen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pesola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pesolat ulkomailla

Ruotsissa Pesola oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 487 henkeä, joiden sukunimi oli PESOLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Песола tarkoittaa nimeä Pesola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pessi Pesola.

Samankaltaisia nimiä kuin Pesola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pesola.eu, pesola.fi, pesola.com, pesola.info, pesola.name, pesola.net, pesola.org, pesolat.com, pesolat.eu, pesolat.fi, pesolat.info, pesolat.name, pesolat.net, pesolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pesola i Finland. Surname Pesola in Finland.

©Tuomas Salste