Petäjäjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Petäjäjärvi

Petäjäjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Petäjäjärvien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 280 max

v. 2014 462

v. 2015 468

v. 2016 470

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petäjäjärvi on noin sijalla 1 800.

Verrattuna muihin sukunimiin Petäjäjärvi on melko pitkä nimi.

Petäjäjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Petäjäjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Petäjäjärvi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Petäjäjärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Petäjäjärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 144 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Petäjäjärviä on 470.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Petäjäjärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Petäjäjärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1972–2003
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Petäjäjärvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Petäjäjärvi

Petäjäjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Petäjäjärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Petäjäjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Petäjäjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Petäjäjärven itäpuolentie, Petäjäjärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Petäjäjärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Petäjäjärvet ulkomailla

Ruotsissa Petäjäjärvi oli 28 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петяяярви ("Petjajajarvi") tarkoittaa nimeä Petäjäjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Petäiäierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Petäjäjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Petajajarvi tai Petaejaejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pete Petäjäjärvi tai Petra Petäjäjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Petäjäjärvi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: petajajarvi.fi, petajajarvet.com, petajajarvet.eu, petajajarvet.fi, petajajarvet.info, petajajarvet.name, petajajarvet.net, petajajarvet.org, petajajarvi.com, petajajarvi.eu, petajajarvi.info, petajajarvi.name, petajajarvi.net, petajajarvi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Petäjäjärvi i Finland. Surname Petäjäjärvi in Finland.

©Tuomas Salste