Petäjämäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Petäjämäki

Petäjämäki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Petäjämäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 110

v. 2015 110

v. 2016 111

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petäjämäki on noin sijalla 6 100.

Petäjämäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Petäjämäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1953–1998
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Petäjämäki tai Petäjämäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Petäjämäki

Petäjämäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Petäjämäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 90 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Petäjämäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Petäjämäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Petäjämäen Ylätie, Petäjämäenkatu, Petäjämäenkuja, Petäjämäenpolku, Petäjämäentie, Petäjämäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Petäjämäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петяямяки ("Petjajamjaki") tarkoittaa nimeä Petäjämäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Petäiämäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Petäjämäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Petajamaki tai Petaejaemaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pete Petäjämäki tai Petra Petäjämäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Petäjämäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: petajamaki.net, petajamaet.com, petajamaet.eu, petajamaet.fi, petajamaet.info, petajamaet.name, petajamaet.net, petajamaet.org, petajamaki.com, petajamaki.eu, petajamaki.fi, petajamaki.info, petajamaki.name, petajamaki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Petäjämäki i Finland. Surname Petäjämäki in Finland.

©Tuomas Salste