Petäjäsuvanto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Petäjäsuvanto

Petäjäsuvanto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Petäjäsuvantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petäjäsuvanto on noin sijalla 20 000.

Petäjäsuvanto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Petäjäsuvanto on melko pitkä nimi.

Petäjäsuvanto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Petäjäsuvanto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1982

Sana Petäjäsuvanto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Petäjäsuvanto

Petäjäsuvanto (paikannimi)Katuosoitteissa

Petäjäsuvanto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Petäjäsuvanto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Petäjäsuvanto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Petäjäsuvannontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Petäjäsuvanto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петяясуванто ("Petjajasuvanto") tarkoittaa nimeä Petäjäsuvanto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Petäiäsufwandå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Petäjäsuvanto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Petajasuvanto tai Petaejaesuvanto, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pete Petäjäsuvanto tai Petra Petäjäsuvanto.

Samankaltaisia nimiä kuin Petäjäsuvanto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Petäjäsuvanto i Finland. Surname Petäjäsuvanto in Finland.

©Tuomas Salste