Petäjävirta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Petäjävirta

Petäjävirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Petäjävirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petäjävirta on noin sijalla 19 000.

Petäjävirta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Petäjävirta on melko pitkä nimi.

Petäjävirta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Petäjävirta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петяявирта ("Petjajavirta") tarkoittaa nimeä Petäjävirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Petäiäfwirta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Petäjävirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Petajavirta tai Petaejaevirta, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pete Petäjävirta tai Petra Petäjävirta.

Samankaltaisia nimiä kuin Petäjävirta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Petäjävirta i Finland. Surname Petäjävirta in Finland.

©Tuomas Salste