Petra: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Petra

Petra on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Petra-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

v. 2017 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petra on noin sijalla 19 000.

Petra-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Petra on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Petra on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1921
Yritykset
perust. 1965–2013

Sana Petra esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Petra

Petra on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Petra oli yhtenä etunimenä 6 541 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 420:s nainen oli etunimeltään Petra. Juuri etunimenä Petra onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 24 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (5 713 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (828).

Petra-suku ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 122 henkeä, joiden sukunimi oli PETRA.

Tšekissä Petra oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 270 henkeä, joiden sukunimi oli PETRA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli PETRA.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Petr Petra tai Petriina Petra.

Samankaltaisia nimiä kuin Petra

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Petra, Finland.

©Tuomas Salste