Petrelius: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Petrelius

Petrelius on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Petreliusten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 120

v. 2014 153

v. 2015 154

v. 2016 155

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petrelius on noin sijalla 4 700.

Petrelius on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Petrelius ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Petreliuksia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Petreliuksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Petreliusten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Posio (5 vainajaa) sekä Helsinki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Petrelius, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896–1923
Lakanneet yritykset
perust. 1977–1995

Sana Petrelius tai Petreliuksen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Petrelius

Petrelius (paikannimi)Katuosoitteissa

Petrelius on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Petrelius jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Petrelius esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Albert Petreliuksen katu, Albert Petrelius gata. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Petrelius-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Petreliukset ulkomailla

Ruotsissa Petrelius oli 81 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Petr Petrelius tai Petra Petrelius.

Samankaltaisia nimiä kuin Petrelius

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: petrelius.fi, petrelius.net, petrelius.org, petreliukset.com, petreliukset.eu, petreliukset.fi, petreliukset.info, petreliukset.name, petreliukset.net, petreliukset.org, petrelius.com, petrelius.eu, petrelius.info, petrelius.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Petrelius i Finland. Surname Petrelius in Finland.

©Tuomas Salste