Petro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Petro

Petro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Petro-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2016 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petro on noin sijalla 13 000.

Petro-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Petro on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Petro ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1949–1999
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Petro esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Petro

Petro (paikannimi)Katuosoitteissa

Petro on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Petro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Petro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Petrovägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Petro-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Petro

Petro on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Petro oli yhtenä etunimenä 339 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 8 000:s mies oli etunimeltään Petro. Juuri etunimenä Petro onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 43 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (275 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (64).

Petro-suku ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 209 henkeä, joiden sukunimi oli PETRO.

Tšekissä Petro oli 95 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 5 840 henkeä, joiden sukunimi oli PETRO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 54 henkeä, joiden sukunimi oli PETRO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петро tarkoittaa nimeä Petro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Petros Petro tai Petronella Petro.

Samankaltaisia nimiä kuin Petro

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Petro i Finland. Surname Petro in Finland.

©Tuomas Salste