Pettilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pettilä

Pettilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pettilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 2015 32

v. 2016 32

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pettilä on noin sijalla 16 000.

Pettilä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pettilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pettilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Pettilä

Pettilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pettilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pettilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pettilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pettilä, Pettiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pettilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петтиля ("Pettilja") tarkoittaa nimeä Pettilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Pettila tai Pettilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Petti Pettilä tai Pette Pettilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Pettilä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pettilä i Finland. Surname Pettilä in Finland.

©Tuomas Salste