Pieksemä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pieksemä

Pieksemä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pieksemä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pieksemä on noin sijalla 15 000.

Pieksemä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pieksemä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pieksemä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиексемя ("Pijeksemja") tarkoittaa nimeä Pieksemä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Piexemä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pieksemä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pieksema tai Pieksemae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Piela Pieksemä tai Piera Pieksemä.

Samankaltaisia nimiä kuin Pieksemä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pieksemä i Finland. Surname Pieksemä in Finland.

©Tuomas Salste