Pienihäkkinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pienihäkkinen

Pienihäkkinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pienihäkkisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pienihäkkinen on noin sijalla 14 000.

Pienihäkkinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pienihäkkinen on melko pitkä nimi.

Pienihäkkinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pienihäkkinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиенихяккинен ("Pijenihjakkinen") tarkoittaa nimeä Pienihäkkinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pienihäckin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pienihäkkinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pienihakkinen tai Pienihaekkinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Piela Pienihäkkinen tai Piera Pienihäkkinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Pienihäkkinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pienihäkkinen i Finland. Surname Pienihäkkinen in Finland.

©Tuomas Salste