Pietari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pietari

Pietari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pietarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pietari on noin sijalla 13 000.

Pietari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pietari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pietari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1968–2003

Sana Pietari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pietari

Pietari (paikannimi)Katuosoitteissa

Pietari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pietari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pietari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pietari Brahenkatu, Pietari Brahentie, Pietari Hannikainens väg, Pietari Hannikaisen tie, Pietari Kalmin katu, Pietari Kylliäisen tie, Pietari Lyötintie, Pietari Valdin katu, Pietari Valdin kuja, Rautaniemen Pietari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pietari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Pietari

Pietari on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Pietari oli yhtenä etunimenä 3 663 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 800:s mies oli etunimeltään Pietari. Juuri etunimenä Pietari onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 41 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (3 187 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (476).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиетари ("Pijetari") tarkoittaa nimeä Pietari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pietar Pietari tai Pieta Pietari.

Samankaltaisia nimiä kuin Pietari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pietari i Finland. Surname Pietari in Finland.

©Tuomas Salste