Pietarila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pietarila

Pietarila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pietarila-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 310 max

v. 2014 383

v. 2015 386

v. 2016 387

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pietarila on noin sijalla 2 100.

Pietarila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pietarila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pietarila on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pietarila on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pietarila ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 35 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pietarila-nimisiä on 387.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Pietarila-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 23 Pietarilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pietarila-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Paavola (14 vainajaa), Pudasjärvi (4) sekä Oulu (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pietarila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1999

Sana Pietarila tai Pietarilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pietarila

Pietarila (paikannimi)Katuosoitteissa

Pietarila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pietarila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pietarila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pietarilankatu, Pietarilankuja, Pietarilantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pietarila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиетарила ("Pijetarila") tarkoittaa nimeä Pietarila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pietari Pietarila tai Pieta Pietarila.

Samankaltaisia nimiä kuin Pietarila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pietarila.com, pietarila.eu, pietarila.fi, pietarila.info, pietarila.name, pietarila.net, pietarila.org, pietarilat.com, pietarilat.eu, pietarilat.fi, pietarilat.info, pietarilat.name, pietarilat.net, pietarilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pietarila i Finland. Surname Pietarila in Finland.

©Tuomas Salste