Pietarsaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pietarsaari

Pietarsaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pietarsaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pietarsaari on noin sijalla 14 000.

Pietarsaari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pietarsaari on melko pitkä nimi.

Pietarsaari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pietarsaari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2007

Sana Pietarsaari tai Pietarsaaren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pietarsaari

Pietarsaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Pietarsaari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kaupunki, kohouma, metsäalue, rautatieliikennepaikka sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pietarsaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pietarsaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pietarsaarenkatu, Pietarsaarentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pietarsaari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиетарсаари ("Pijetarsaari") tarkoittaa nimeä Pietarsaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pietarsarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pietarsaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pietar Pietarsaari tai Pieta Pietarsaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Pietarsaari

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pietarsaari.com, pietarsaari.fi, pietarsaaret.com, pietarsaaret.eu, pietarsaaret.fi, pietarsaaret.info, pietarsaaret.name, pietarsaaret.net, pietarsaaret.org, pietarsaari.eu, pietarsaari.info, pietarsaari.name, pietarsaari.net, pietarsaari.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pietarsaari i Finland. Surname Pietarsaari in Finland.

©Tuomas Salste