Pietilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pietilä

Pietilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 400:s suomalainen on Pietilä.

Pietilöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3820 max

v. 1985 3776

v. 2014 3906

v. 2015 3909

v. 2016 3891

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pietilä on noin sijalla 200.

Pietilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pietilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pietilä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Pietilä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pietilä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 392 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pietilöitä on 3 891.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Pietilöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 267 Pietilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pietilöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (19 vainajaa), Oulu (13) sekä Haukipudas (9).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pietilä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 205.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Pietilä, Pietilän tai Pietilät esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pietilä

Pietilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pietilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 187 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pietilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pietilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pietilä, Pietilänkatu, Pietilänkuja, Pietilänpolku, Pietiläntie, Pietilävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pietilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pietilät ulkomailla

Ruotsissa Pietilä oli 90 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 793 henkeä, joiden sukunimi oli PIETILA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 10 henkeä, joiden sukunimi oli PIETILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиетиля ("Pijetilja") tarkoittaa nimeä Pietilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Pietila tai Pietilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pieti Pietilä tai Pieta Pietilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Pietilä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pietila.com, pietila.eu, pietila.fi, pietila.info, pietila.net, pietila.org, pietila.name, pietilat.com, pietilat.eu, pietilat.fi, pietilat.info, pietilat.name, pietilat.net, pietilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pietilä i Finland. Surname Pietilä in Finland.

©Tuomas Salste