Pihavaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pihavaara

Pihavaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pihavaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pihavaara on noin sijalla 14 000.

Pihavaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pihavaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pihavaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Pihavaara

Pihavaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Pihavaara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pihavaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pihavaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pihavaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pihavaara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пихаваара tarkoittaa nimeä Pihavaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pihafwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pihavaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pihka Pihavaara.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pihavaara i Finland. Surname Pihavaara in Finland.

©Tuomas Salste