Pihlajakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pihlajakangas

Pihlajakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pihlajakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 82

v. 2015 83

v. 2016 84

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pihlajakangas on noin sijalla 7 600.

Pihlajakangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pihlajakangas on melko pitkä nimi.

Pihlajakangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pihlajakangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pihlajakankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Pihlajakankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pihlajakangas

Pihlajakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Pihlajakangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 39 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pihlajakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pihlajakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pihlajakangas, Pihlajakankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pihlajakangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пихлаякангас tarkoittaa nimeä Pihlajakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pichlaiacangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pihlajakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pihlaja Pihlajakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Pihlajakangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pihlajakangas i Finland. Surname Pihlajakangas in Finland.

©Tuomas Salste