Pihlajamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pihlajamäki

Pihlajamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 200:s suomalainen on Pihlajamäki.

Pihlajamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1250 max

v. 2014 1317

v. 2015 1313

v. 2016 1316

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pihlajamäki on noin sijalla 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Pihlajamäki on melko pitkä nimi.

Pihlajamäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pihlajamäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pihlajamäki on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Pihlajamäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pihlajamäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 37 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pihlajamäkiä on 1 316.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Pihlajamäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 111 Pihlajamäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pihlajamäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lavia (7 vainajaa), Kauhajoki (6), Jämijärvi (6), Alavus (6) sekä Kurikka (6). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pihlajamäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 79.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Pihlajamäki tai Pihlajamäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pihlajamäki

Pihlajamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Pihlajamäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 314 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pihlajamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pihlajamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pihlajamäen metsätie, Pihlajamäenpolku, Pihlajamäentie, Pihlajamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pihlajamäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pihlajamäet ulkomailla

Ruotsissa Pihlajamäki oli 37 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пихлаямяки ("Pihlajamjaki") tarkoittaa nimeä Pihlajamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pichlaiamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pihlajamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pihlajamaki tai Pihlajamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pihlaja Pihlajamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Pihlajamäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pihlajamaki.com, pihlajamaki.eu, pihlajamaki.fi, pihlajamaki.info, pihlajamaki.net, pihlajamaet.com, pihlajamaet.eu, pihlajamaet.fi, pihlajamaet.info, pihlajamaet.name, pihlajamaet.net, pihlajamaet.org, pihlajamaki.name, pihlajamaki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pihlajamäki i Finland. Surname Pihlajamäki in Finland.

©Tuomas Salste