Pihlajavesi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pihlajavesi

Pihlajavesi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pihlajavesien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pihlajavesi on noin sijalla 19 000.

Pihlajavesi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pihlajavesi on melko pitkä nimi.

Pihlajavesi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pihlajavesi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1998

Sana Pihlajavesi tai Pihlajaveden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pihlajavesi

Pihlajavesi (paikannimi)Katuosoitteissa

Pihlajavesi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pihlajavesi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pihlajavesi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pihlajavedenkuja, Pihlajavedenpolku, Pihlajavedentie, Pihlajavesi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pihlajavesi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пихлаявеси tarkoittaa nimeä Pihlajavesi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pichlaiafwesj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pihlajavesi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pihlaja Pihlajavesi.

Samankaltaisia nimiä kuin Pihlajavesi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pihlajavesi.fi, pihlajavesi.net, pihlajavesi.com, pihlajavesi.eu, pihlajavesi.info, pihlajavesi.name, pihlajavesi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pihlajavesi i Finland. Surname Pihlajavesi in Finland.

©Tuomas Salste