Pihlajaviita: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pihlajaviita

Pihlajaviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pihlajaviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 78

v. 2015 78

v. 2016 79

v. 2017 81

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pihlajaviita on noin sijalla 7 800.

Pihlajaviita-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pihlajaviita on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pihlajaviita on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pihlajaviita on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pihlajaviita ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 10 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pihlajaviitoja on 81.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pihlajaviitoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Pihlajaviidan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pihlajaviita

Pihlajaviita (paikannimi)

Pihlajaviita on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pihlajaviita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пихлаявийта ("Pihlajavijta") tarkoittaa nimeä Pihlajaviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pichlaiafwijta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pihlajaviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pihla Pihlajaviita.

Samankaltaisia nimiä kuin Pihlajaviita

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pihlajaviita, Finland.

©Tuomas Salste