Piilola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Piilola

Piilola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Piilola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 311 max

v. 2014 300

v. 2015 304

v. 2016 303

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Piilola on noin sijalla 2 600.

Piilola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Piilola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Piilola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Piilola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Piilola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 31 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Piilola-nimisiä on 303.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1925

Piilola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 29 Piilolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Piilola-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Merijärvi (7 vainajaa), Äänekoski (5) sekä Vehkalahti (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Piilola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1910–1930
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1997

Sana Piilola tai Piilolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Piilola

Piilola (paikannimi)Katuosoitteissa

Piilola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 130 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rakennus, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Piilola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Piilola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Piilola, Piilolankuja, Piilolanrinne, Piilolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Piilola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Piilolat ulkomailla

Ruotsissa Piilola oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пийлола ("Pijlola") tarkoittaa nimeä Piilola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pii Piilola.

Samankaltaisia nimiä kuin Piilola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: piilola.com, piilola.fi, piilola.net, piilola.eu, piilola.info, piilola.name, piilola.org, piilolat.com, piilolat.eu, piilolat.fi, piilolat.info, piilolat.name, piilolat.net, piilolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Piilola i Finland. Surname Piilola in Finland.

©Tuomas Salste