Piippanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Piippanen

Piippanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Piippasten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 59

v. 2016 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Piippanen on noin sijalla 9 800.

Piippanen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Piippanen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Piippanen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Piippanen

Piippanen (paikannimi)

Piippanen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Piippanen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Piippanen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пийппанен ("Pijppanen") tarkoittaa nimeä Piippanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pijppain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Piippanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Piippa Piippanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Piippanen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Piippanen i Finland. Surname Piippanen in Finland.

©Tuomas Salste