Piippo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Piippo

Piippo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 700:s suomalainen on Piippo.

Piippojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1440 max

v. 2014 1477

v. 2015 1473

v. 2016 1472

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Piippo on noin sijalla 600.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Piippo-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Piippo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Piippo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Piippo on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Piippo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Piippo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 253 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Piippoja on 1 472.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Piippoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 92 Piipon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Piippojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vieremä (13 vainajaa), Kiuruvesi (12) sekä Piippola (8). Valtaosa asui Pohjois-Savossa ja entisessä Oulun läänissä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Piippo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 70.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2001

Sana Piippo tai Piipon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Piippo

Piippo (paikannimi)Katuosoitteissa

Piippo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Piippo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Piippo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Piiponkatu, Piiponkuja, Piiponraitti, Piipontie, Piippotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Piippo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Piipot ulkomailla

Ruotsissa Piippo oli 74 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Piippo oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

14727415
Piipot Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 133 henkeä, joiden sukunimi oli PIIPPO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пийппо ("Pijppo") tarkoittaa nimeä Piippo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pijppå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Piippo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Piippa Piippo.

Samankaltaisia nimiä kuin Piippo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: piippo.com, piippo.eu, piippo.fi, piippo.net, piippo.info, piippo.name, piippo.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Piippo i Finland. Surname Piippo in Finland.

©Tuomas Salste