Piippola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Piippola

Piippola on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Piippola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 145 max

v. 2014 152

v. 2015 151

v. 2016 153

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Piippola on noin sijalla 4 800.

Piippola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Piippola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Piippola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Piippola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Piippola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 25 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Piippola-nimisiä on 153.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Piippola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Piippolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2002

Sana Piippola tai Piippolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Piippola

Piippola (paikannimi)Katuosoitteissa

Piippola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Piippola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Piippola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Piippolanpolku, Piippolanrinne, Piippolantie, Piippolastigen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Piippola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Piippolat ulkomailla

Ruotsissa Piippola oli 30 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пийппола ("Pijppola") tarkoittaa nimeä Piippola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Piippa Piippola.

Samankaltaisia nimiä kuin Piippola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: piippola.com, piippola.eu, piippola.fi, piippola.info, piippola.name, piippola.net, piippola.org, piippolat.com, piippolat.eu, piippolat.fi, piippolat.info, piippolat.name, piippolat.net, piippolat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Piippola i Finland. Surname Piippola in Finland.

©Tuomas Salste