Piirainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Piirainen

Piirainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 000:s suomalainen on Piirainen.

Piiraisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2560 max

v. 2014 2800

v. 2015 2781

v. 2016 2764

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Piirainen on noin sijalla 300.

Piirainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Piirainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Piirainen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Piirainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Piirainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 849 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Piiraisia on 2 764.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Piiraisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 96 Piiraisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Piiraisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuhmo (91 vainajaa), Sotkamo (30), Helsinki (8) sekä Kajaanin maalaiskunta (8). Valtaosa asui luovutetussa Karjalassa ja entisessä Oulun läänissä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Piirainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 64.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2002

Sana Piirainen tai Piiraisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Piirainen

Piirainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Piirainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Piirainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Piirainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Piiraisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Piirainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Piiraiset ulkomailla

Ruotsissa Piirainen oli 93 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Piirainen oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

2764939
Piiraiset Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 5 henkeä, joiden sukunimi oli PIIRAINEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пийрайнен ("Pijrainen") tarkoittaa nimeä Piirainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pijrain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Piirainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pii Piirainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Piirainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: piirainen.com, piirainen.fi, piirainen.net, piirainen.org, piirainen.eu, piirainen.info, piirainen.name, piiraiset.com, piiraiset.eu, piiraiset.fi, piiraiset.info, piiraiset.name, piiraiset.net, piiraiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Piirainen i Finland. Surname Piirainen in Finland.

©Tuomas Salste