Piittisjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Piittisjärvi

Piittisjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Piittisjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 126 max

v. 2014 115

v. 2015 117

v. 2016 117

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Piittisjärvi on noin sijalla 5 900.

Verrattuna muihin sukunimiin Piittisjärvi on melko pitkä nimi.

Piittisjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Piittisjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1892-1920

Piittisjärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Piittisjärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Piittisjärvien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rovaniemen maalaiskunta (7 vainajaa) sekä Ranua (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Piittisjärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1956–1997

Sana Piittisjärvi tai Piittisjärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Piittisjärvi

Piittisjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Piittisjärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Piittisjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Piittisjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Piittisjärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Piittisjärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Piittisjärvet ulkomailla

Ruotsissa Piittisjärvi oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пийттисъярви ("Pijttisjarvi") tarkoittaa nimeä Piittisjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pijttisierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Piittisjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Piittisjarvi tai Piittisjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Piita Piittisjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Piittisjärvi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: piittisjarvet.com, piittisjarvet.eu, piittisjarvet.fi, piittisjarvet.info, piittisjarvet.name, piittisjarvet.net, piittisjarvet.org, piittisjarvi.com, piittisjarvi.eu, piittisjarvi.fi, piittisjarvi.info, piittisjarvi.name, piittisjarvi.net, piittisjarvi.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Piittisjärvi i Finland. Surname Piittisjärvi in Finland.

©Tuomas Salste