Pikka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pikka

Pikka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pikka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2015 54

v. 2016 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pikka on noin sijalla 11 000.

Pikka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pikka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pikka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1940

Sana Pikka esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pikka

Pikka (paikannimi)Katuosoitteissa

Pikka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pikka jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pikka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pikankuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pikka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Pikka

Pikka on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Pikka oli yhtenä etunimenä 16 naisella. Samaan aikaan Pikka oli 53 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (14 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (2).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пикка tarkoittaa nimeä Pikka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pike Pikka tai Piko Pikka.

Samankaltaisia nimiä kuin Pikka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pikka i Finland. Surname Pikka in Finland.

©Tuomas Salste