Pikkarainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pikkarainen

Pikkarainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 900:s suomalainen on Pikkarainen.

Pikkaraisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1924 max

v. 2014 1914

v. 2015 1903

v. 2016 1903

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pikkarainen on noin sijalla 450.

Verrattuna muihin sukunimiin Pikkarainen on melko pitkä nimi.

Pikkarainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pikkarainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pikkarainen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Pikkarainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pikkarainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 163 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pikkaraisia on 1 903.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Pikkaraisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 130 Pikkaraisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pikkaraisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nurmeksen maalaiskunta (9 vainajaa), Kuhmo (9), Kajaani (7) sekä Ilomantsi (7). Valtaosa asui Pohjois-Suomessa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pikkarainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 93.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1901–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2006

Sana Pikkarainen tai Pikkaraisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pikkarainen

Pikkarainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Pikkarainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pikkarainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pikkarainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pikkaraisenkuja, Pikkaraisentie, Pikkaraistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pikkarainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pikkaraiset ulkomailla

Ruotsissa Pikkarainen oli 87 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Pikkarainen oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

1903876
Pikkaraiset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиккарайнен tarkoittaa nimeä Pikkarainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pickarain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pikkarainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pikka Pikkarainen tai Piko Pikkarainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Pikkarainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pikkarainen.com, pikkarainen.eu, pikkarainen.fi, pikkarainen.info, pikkarainen.net, pikkarainen.org, pikkarainen.name, pikkaraiset.com, pikkaraiset.eu, pikkaraiset.fi, pikkaraiset.info, pikkaraiset.name, pikkaraiset.net, pikkaraiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pikkarainen i Finland. Surname Pikkarainen in Finland.

©Tuomas Salste