Pikkupirtti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pikkupirtti

Pikkupirtti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pikkupirttien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pikkupirtti on noin sijalla 14 000.

Pikkupirtti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pikkupirtti on melko pitkä nimi.

Pikkupirtti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pikkupirtti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1991–1998

Sana Pikkupirtti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pikkupirtti

Pikkupirtti (paikannimi)Katuosoitteissa

Pikkupirtti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pikkupirtti jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pikkupirtti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pikkupirtintie, Pikkupirtti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pikkupirtti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиккупиртти tarkoittaa nimeä Pikkupirtti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pickupirtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pikkupirtti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pikka Pikkupirtti tai Piko Pikkupirtti.

Samankaltaisia nimiä kuin Pikkupirtti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pikkupirtti i Finland. Surname Pikkupirtti in Finland.

©Tuomas Salste