Pilvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pilvi

Pilvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pilvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 56

v. 2015 57

v. 2016 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pilvi on noin sijalla 10 000.

Pilvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pilvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pilvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pilviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Pilven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2001

Sana Pilvi tai Pilven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Pilvi osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Pilvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pilventie, Pilvikatu, Pilvikuja, Pilvipolku, Pilviraitti, Pilvitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Pilvi

Pilvi on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Pilvi oli yhtenä etunimenä 1 373 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 000:s nainen oli etunimeltään Pilvi. Juuri etunimenä Pilvi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 58 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пильви tarkoittaa nimeä Pilvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pilfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pilvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pilvikki Pilvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Pilvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pilvi i Finland. Surname Pilvi in Finland.

©Tuomas Salste