Pirkkala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pirkkala

Pirkkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pirkkala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 63

v. 2016 63

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pirkkala on noin sijalla 9 500.

Pirkkala-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pirkkala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pirkkala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Pirkkala tai Pirkkalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pirkkala

Pirkkala (paikannimi)Katuosoitteissa

Pirkkala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kunta, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pirkkala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pirkkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pirkkalan mäkitie, Pirkkalankatu, Pirkkalankuja, Pirkkalanrinne, Pirkkalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pirkkala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пирккала tarkoittaa nimeä Pirkkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pircala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pirkkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pirkka Pirkkala tai Pirkko Pirkkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Pirkkala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pirkkala.com, pirkkala.eu, pirkkala.fi, pirkkala.info, pirkkala.name, pirkkala.net, pirkkala.org, pirkkalat.com, pirkkalat.eu, pirkkalat.fi, pirkkalat.info, pirkkalat.name, pirkkalat.net, pirkkalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pirkkala i Finland. Surname Pirkkala in Finland.

©Tuomas Salste