Pirkola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pirkola

Pirkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pirkola-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 371 max

v. 2014 384

v. 2015 385

v. 2016 388

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pirkola on noin sijalla 2 100.

Pirkola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pirkola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pirkola on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Pirkola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pirkola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 76 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pirkola-nimisiä on 388.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1925

Pirkola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 39 Pirkolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pirkola-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tyrnävä (11 vainajaa), Pyhäjoki (11) sekä Oulu (7). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pirkola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 25.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1916–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2000

Sana Pirkola tai Pirkolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pirkola

Pirkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Pirkola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pirkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pirkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pirkolankuja, Pirkolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pirkola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pirkolat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 116 henkeä, joiden sukunimi oli PIRKOLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиркола tarkoittaa nimeä Pirkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pirke Pirkola tai Pirkka Pirkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Pirkola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pirkola.com, pirkola.fi, pirkola.net, pirkola.eu, pirkola.info, pirkola.name, pirkola.org, pirkolat.com, pirkolat.eu, pirkolat.fi, pirkolat.info, pirkolat.name, pirkolat.net, pirkolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pirkola i Finland. Surname Pirkola in Finland.

©Tuomas Salste