Pirttijärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pirttijärvi

Pirttijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pirttijärvien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 357 max

v. 2014 412

v. 2015 412

v. 2016 414

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pirttijärvi on noin sijalla 2 000.

Verrattuna muihin sukunimiin Pirttijärvi on melko pitkä nimi.

Pirttijärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pirttijärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Pirttijärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 26 Pirttijärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pirttijärvien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rovaniemen maalaiskunta (4 vainajaa), Kemijärvi (3), Merikarvia (3) sekä Suodenniemi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pirttijärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1934
Lakanneet yritykset
perust. 1953–2003

Sana Pirttijärvi tai Pirttijärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pirttijärvi

Pirttijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Pirttijärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 108 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pirttijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pirttijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pirttijärvenkuja, Pirttijärvenpolku, Pirttijärventie, Pirttijärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pirttijärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pirttijärvet ulkomailla

Ruotsissa Pirttijärvi oli 64 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пирттиярви ("Pirttijarvi") tarkoittaa nimeä Pirttijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pirtijerfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pirttijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pirttijarvi tai Pirttijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pirta Pirttijärvi tai Pirkka Pirttijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Pirttijärvi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pirttijarvi.com, pirttijarvi.fi, pirttijarvi.net, pirttijarvet.com, pirttijarvet.eu, pirttijarvet.fi, pirttijarvet.info, pirttijarvet.name, pirttijarvet.net, pirttijarvet.org, pirttijarvi.eu, pirttijarvi.info, pirttijarvi.name, pirttijarvi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pirttijärvi i Finland. Surname Pirttijärvi in Finland.

©Tuomas Salste