Pirttikangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pirttikangas

Pirttikangas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pirttikankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 121

v. 2015 122

v. 2016 122

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pirttikangas on noin sijalla 5 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Pirttikangas on melko pitkä nimi.

Pirttikangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pirttikangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1914

Pirttikankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Pirttikankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pirttikankaiden yleisin asuinpaikka oli Nivala (3 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pirttikangas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1979–1984

Sana Pirttikangas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pirttikangas

Pirttikangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Pirttikangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 129 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pirttikangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pirttikangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pirttikankaankuja, Pirttikankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pirttikangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пирттикангас tarkoittaa nimeä Pirttikangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pirticangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pirttikangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pirta Pirttikangas tai Pirkka Pirttikangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Pirttikangas

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pirttikangas.com, pirttikangas.eu, pirttikangas.fi, pirttikangas.info, pirttikangas.name, pirttikangas.net, pirttikangas.org, pirttikankaat.com, pirttikankaat.eu, pirttikankaat.fi, pirttikankaat.info, pirttikankaat.name, pirttikankaat.net, pirttikankaat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pirttikangas i Finland. Surname Pirttikangas in Finland.

©Tuomas Salste