Pirttilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pirttilä

Pirttilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pirttilöiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 315 max

v. 2014 356

v. 2015 356

v. 2016 356

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pirttilä on noin sijalla 2 300.

Pirttilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pirttilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1923

Pirttilöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Pirttilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pirttilöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Salla (5 vainajaa), Renko (4) sekä Pori (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pirttilä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1929
Lakanneet yritykset
perust. 1966–1999

Sana Pirttilä tai Pirttilän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pirttilä

Pirttilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pirttilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 88 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pirttilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pirttilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pirttilä, Pirttilänkuja, Pirttilänpolku, Pirttiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pirttilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pirttilät ulkomailla

Ruotsissa Pirttilä oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пирттиля ("Pirttilja") tarkoittaa nimeä Pirttilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Pirttila tai Pirttilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pirta Pirttilä tai Pirkka Pirttilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Pirttilä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pirttila.com, pirttila.eu, pirttila.fi, pirttila.info, pirttila.name, pirttila.net, pirttila.org, pirttilat.com, pirttilat.eu, pirttilat.fi, pirttilat.info, pirttilat.name, pirttilat.net, pirttilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pirttilä i Finland. Surname Pirttilä in Finland.

©Tuomas Salste