Pirttilampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pirttilampi

Pirttilampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pirttilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pirttilampi on noin sijalla 17 000.

Pirttilampi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pirttilampi on melko pitkä nimi.

Pirttilampi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pirttilampi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Pirttilampi

Pirttilampi (paikannimi)Katuosoitteissa

Pirttilampi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 90 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pirttilampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pirttilampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pirttilammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pirttilampi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пирттилампи tarkoittaa nimeä Pirttilampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pirtilambj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pirttilampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pirta Pirttilampi tai Pirkka Pirttilampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Pirttilampi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pirttilampi i Finland. Surname Pirttilampi in Finland.

©Tuomas Salste