Pirttiniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pirttiniemi

Pirttiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pirttiniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 117 max

v. 2014 168

v. 2015 166

v. 2016 166

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pirttiniemi on noin sijalla 4 400.

Verrattuna muihin sukunimiin Pirttiniemi on melko pitkä nimi.

Pirttiniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pirttiniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1924
Lakanneet yritykset
perust. 1957–2003

Sana Pirttiniemi tai Pirttiniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pirttiniemi

Pirttiniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Pirttiniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 180 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pirttiniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pirttiniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pirttiniemen Vuorisalo, Pirttiniemenkatu, Pirttiniemenpolku, Pirttiniementie, Pirttiniemi, Pirttiniemistigen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pirttiniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пирттиниеми ("Pirttinijemi") tarkoittaa nimeä Pirttiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pirtiniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pirttiniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pirta Pirttiniemi tai Pirkka Pirttiniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Pirttiniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pirttiniemi.fi, pirttiniemet.com, pirttiniemet.eu, pirttiniemet.fi, pirttiniemet.info, pirttiniemet.name, pirttiniemet.net, pirttiniemet.org, pirttiniemi.com, pirttiniemi.eu, pirttiniemi.info, pirttiniemi.name, pirttiniemi.net, pirttiniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pirttiniemi i Finland. Surname Pirttiniemi in Finland.

©Tuomas Salste