Pirttiperä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pirttiperä

Pirttiperä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pirttiperien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2015 49

v. 2016 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pirttiperä on noin sijalla 11 000.

Pirttiperä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pirttiperä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pirttiperä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1917

Pirttiperiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Pirttiperän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pirttiperien yleisin asuinpaikka oli Nivala (3 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pirttiperä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pirttiperä

Pirttiperä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pirttiperä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pirttiperä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pirttiperä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pirttiperä, Pirttiperäntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pirttiperä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пирттиперя ("Pirttiperja") tarkoittaa nimeä Pirttiperä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Pirttipera tai Pirttiperae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pirta Pirttiperä tai Pirkka Pirttiperä.

Samankaltaisia nimiä kuin Pirttiperä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pirttiperä i Finland. Surname Pirttiperä in Finland.

©Tuomas Salste