Pisilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pisilä

Pisilä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pisilä-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 120 max

v. 2014 172

v. 2015 173

v. 2016 177

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pisilä on noin sijalla 4 200.

Pisilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pisilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pisilä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pisilä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pisilä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 25 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pisilä-nimisiä on 177.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1921

Pisilä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 27 Pisilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pisilä-nimisten yleisin asuinpaikka oli Pyhäjoki (13 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pisilä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1964

Sana Pisilä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pisilä

Pisilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pisilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pisilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pisilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pisiläntanhua, Pisiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pisilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Писиля ("Pisilja") tarkoittaa nimeä Pisilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Pisila tai Pisilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pisilä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pisila.com, pisila.eu, pisila.fi, pisila.info, pisila.name, pisila.net, pisila.org, pisilat.com, pisilat.eu, pisilat.fi, pisilat.info, pisilat.name, pisilat.net, pisilat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pisilä i Finland. Surname Pisilä in Finland.

©Tuomas Salste