Pitkä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pitkä

Pitkä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pitkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 138 max

v. 2014 145

v. 2015 147

v. 2016 150

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pitkä on noin sijalla 4 900.

Pitkä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pitkä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pitkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Pitkän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1963–2001
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Pitkä, Pitkän tai Pitkät esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pitkä

Pitkä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pitkä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pitkä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pitkä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Itäinen Pitkäkatu, Läntinen Pitkäkatu, Muojärven Pitkäperä, Petolahden Pitkäraitti, Pitkäkaari, Pitkäkatu, Pitkäkuja, Pitkämaantie, Pitkän kuusikontie, Pitkäntie, Pitkäpolku, Pitkäraitti, Pitkärinne, Pitkätie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pitkä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pitkät ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 243 henkeä, joiden sukunimi oli PITKA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Питкя ("Pitkja") tarkoittaa nimeä Pitkä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Pitka tai Pitkae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pitkä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pitka.com, pitka.info, pitka.net, pitka.eu, pitka.fi, pitka.name, pitka.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pitkä i Finland. Surname Pitkä in Finland.

©Tuomas Salste